Kosten cv-ketel reparatie

Ook al wil je er niet aan denken, het kan natuurlijk zijn dat je cv-ketel een keer defect raakt. Vaak heeft dit met ouderdom te maken, of gebrek aan onderhoud. Zonder cv-ketel zit je zonder warm water en dit heeft vooral in de winter grote gevolgen. Hier lees je hoeveel het kost om een cv-ketel te repareren, wat je kunt doen om in de toekomst problemen te voorkomen, hoeveel je betaalt voor een nieuwe ketel en hoe je deze kosten laag kunt houden.

De kosten van de reparatie

Het is lastig te zeggen wat het zal kosten om jouw cv-ketel te repareren. Dit hangt af van het soort ketel, het probleem en of er onderdelen nodig zijn. Ook betaal je voor spoedreparaties of reparaties in de avond of het weekend meer dan wanneer dit door de weeks gebeurd. De volgende tabel geeft daarom de kosten per uur weer, exclusief onderdelen en inclusief BTW en in een normale door-de-weekse situatie.

 

Soort service Gemiddelde prijs
Reparatiekosten per half uur €30
Voorrijkosten €35

 

Soms kunnen deze kosten hoog oplopen, vooral als er onderdelen nodig zijn. Wat kun je doen om dit in de toekomst te vermijden?

Goed onderhoud

Onderhoud van de cv-ketel is erg belangrijk. Op die manier kun je de kans op defecten kleiner maken, maar ook de beste prestaties uit je cv-ketel halen. Dat betekent het beste rendement en het minste energiegebruik. Vooral als je cv-ketel ouder wordt, kan je dit een hoop reparatiekosten besparen. Beneden vind je een overzicht van de gemiddelde kosten voor een onderhoudscontract en wat je ervoor terugkrijgt.

 

Soort onderhoudscontract Wat is inbegrepen? Prijs per jaar
Standaard contract Voorrijkosten, arbeidskosten en 2-jaarlijks onderhoud €55 – €100
Service contract Voorrijkosten, arbeidskosten, vervangen van een aantal onderdelen, service binnen één dag en 2-jaarlijks onderhoud €75 – €125
Compleet contract Voorrijkosten, arbeidskosten, vervangen van alle defecte onderdelen, 24/7 ter beschikking en 2-jaarlijks onderhoud €125 – €180

 

Welk contract is het beste voor jou?

De keuze die je maakt wat betreft jouw onderhoudscontract hangt af van jouw eisen en de leeftijd van je cv-ketel. Voor een nieuwe ketel is het niet nodig om een compleet contract af te sluiten, maar als hij ouder wordt en je niet voor onverwachte situaties wil komen te staan, kun je je contract upgraden. De statistieken wijzen aan dat 1 op de 10 cv-ketels in het eerste jaar een storing zullen hebben en dat na 5 jaar 40 procent van de ketels minstens één keer defect is geweest. De garantie op een nieuwe ketel is meestal 2 jaar.

Het alternatief: een nieuwe ketel

Is jouw ketel niet meer te repareren, is hij aan vervanging toe of geef je te veel geld uit aan energiekosten en reparaties, dan is het tijd voor een nieuwe ketel. Je zal hier uiteraard een investering in moeten maken, maar dit betaalt zich op den duur terug omdat je geld bespaart op de reparatie- en de stookkosten. De volgende tabel geeft weer wat je betaalt voor de drie meest gangbare cv-ketels van het moment.

 

Soort ketel Kenmerken Prijs
Vr-ketel Verbeterd rendementsketel. Ongeveer 90 procent van de energie wordt omgezet in warmte €1000 – €1500
Hr-ketel Hoogrendementsketel. Meer dan 100 procent van de energie wordt omgezet in warmte €1000 – €3000
Hre-ketel Een hoogrendementsketel die ook elektriciteit opwekt, 140 procent van de energie wordt omgezet in warmte en elektriciteit €10.000 – €12.000

 

Kosten besparen op een nieuwe ketel

Als je over moet gaan op een nieuwe ketel dan kan dit erg vervelend zijn, vooral als dit is voortgekomen uit een onverwacht defect. Je zal een investering moeten doen, ook al zal je dit geld op den duur terugverdienen aan het rendement dat je hebt. Hier vind je een aantal tips waarmee je de uitgaven laag kunt houden.

  • Huur een ketel: voor een bedrag van rond de €25 – €35 per maand kun je een cv-ketel huren. Zo vermijd je de grote initiële kosten, heb je recht op bepaalde services, maar zal je de ketel nooit zelf bezitten.
  • Kies een plaatselijke monteur: hiermee houd je de voorrijkosten minimaal en kun je van handige regionale contacten en kennis gebruikmaken indien er complicaties optreden tijdens de installatie.
  • Subsidies: op regionaal niveau kunnen er subsidies beschikbaar zijn voor het treffen van energiebesparende maatregelen in huis. Of dit voor jou ook zo is, is volledig afhankelijk van waar je woont. Toch is het zeer de moeite waard om hier onderzoek naar te doen.

Begin hier met het plannen

Elke grote aanschaf heeft een goede planning nodig, en dit doe je door al je opties te bekijken. Door offertes aan te vragen van verschillende bedrijven, kun je erachter komen wat de kosten precies zullen zijn voor jou. Wij kunnen je een boel tijd en moeite uit handen nemen door je deze offertes te verschaffen. Gebruik onze vrijblijvende vergelijkingstool, vul je postcode en een omschrijving van je situatie in, en de tool doet de rest. Voordat je het weet, kun je zo beginnen met vergelijken van je opties zodat je tot een goed doordachte beslissing kunt komen wat betreft de oplossing van jouw cv-ketel probleem.

 

Wat kost een HR ketel precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij cv ketel specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.