Kosten cv-ketel Remeha

Als het tijd is voor een nieuwe cv-ketel, dan zal je moeten kiezen welk merk je neemt. Er zijn veel producenten van cv-ketels en Remeha is hier een van. De Remeha Tzerra Plus CW4 ketel is als beste uit de test van de Consumentenbond gekomen. Met een Remeha ketel heb je dus een goed exemplaar in huis die vergeleken met de rest van de ketels op de markt in prijs laag uitvalt. Hier kun je lezen over de prijzen van een selectie van de Remeha ketels, welke factoren de prijs beïnvloeden en hoe je de kosten laag kunt houden.

De prijzen

Allereerst de kosten. Hier kun je een indicatie krijgen van de prijzen die je betaalt voor een nieuwe Remeha cv-ketel geclassificeerd op capaciteit. Wat deze voor jou zijn, hangt af van een aantal factoren. Zo is er behalve de CW klasse ook het soort ketel dat je kiest en de installatie ervan. De bedragen gegeven in de volgende tabel zijn inclusief BTW, maar exclusief installatie.

 

CW klasse ketel (capaciteit) Prijs
Remeha CW4 €775 – €1100
Remeha CW5 €875 – €1250
Remeha CW6 €1575 – €1625
Remeha eVita hre-ketel €10.000

 

Wat is de CW-klasse?

In de bovenstaande tabel zijn de cv-ketels onderverdeeld in CW-klassen. CW staat foor Comfort Warmte. Deze waarde geeft weer hoeveel water een cv-ketel in 1 minuut kan opwarmen. Hoe groter deze waarde, hoe groter de capaciteit van de ketel. Voor een gezin met een groot gebruik en de noodzaak om ook meerdere kranen tegelijk open te zetten, is een CW6 ketel noodzakelijk. Is dit echter niet nodig, dan kun je voor een kleiner model kiezen. Hou er dan wel rekening mee dat je beperkingen zal ondervinden als je bijvoorbeeld een douche wilt nemen en iemand anders doet tegelijkertijd de afwas. In de tabel beneden vind je de CW-klassen en het aantal verwarmde liters per minuut.

 

CW-klasse Verwarmde liters per minuut
CW4 13
CW5 17
CW6 20

 

Het soort ketel: combi- of soloketel?

Naast de capaciteit zal je ook moeten kiezen wat het soort ketel is dat je nodig hebt. Ten eerste is er de solo- of de combiketel. Verreweg de meeste nieuwe ketels die je heden ten dage zal vinden zijn combiketels. Deze combineren de functies die vroeger door de boiler of geiser en de ketel werden vervuld. Je kunt met een combiketel dus je verwarmingswater en je leidingwater tegelijkertijd verwarmen. Dat betekent dat je minder ruimte nodig hebt en dat je minder betaalt aan onderhoud.

Het soort ketel: hr- of hre-ketel?

Je hebt ook de keuze tussen een hoogrendementsketel (hr-ketel) of een hre-ketel. Het verschil is dat een hre-ketel ook elektriciteit opwekt. Hr-ketels werken met het principe dat ze meer dan 100 procent van de vrijkomende energie hergebruiken om het retourwater op te warmen. Dit gebeurt met een warmtewisselaar, waarin condensatie plaatsvindt. Dit is een proces dat kou onttrekt uit het water, waardoor de cv-ketel minder hard hoeft te werken om het water weer op te warmen. Daardoor zijn hr-ketels erg zuinig en zijn ze voorzien van een energieklasse A. De Remeha eVita cv-ketel is een hre-ketel met energieklasse A+ die 25000 kWh stroom kan opwekken per jaar. Hier betaal je aanzienlijk meer voor, maar deze kosten verdien je dus op de lange termijn ook terug.

De installatie

Naast het aanschaffen van de ketel zal je ook voor de installatie moeten betalen. De kosten hiervoor liggen vaak tussen de €600 en €1000 per klus. Hierbij inbegrepen zitten het verwijderen en afvoeren van de oude ketel, het klaarmaken van de ruimte, de materialen, de installatie en het instellen van de nieuwe ketel.

Kosten besparen op je nieuwe ketel

Remeha ketels staan bekend om hun goede prijs-kwaliteit verhouding. Vergeleken met de andere ketels op de markt zijn ze niet duur, maar leveren wel goede service. De Consumentenbond is het hier mee eens. Toch zal je een bedrag moeten investeren en hier kun je lezen hoe je dit bedrag zo laag mogelijk kunt houden.

  • Huur een ketel: als je het niet erg vindt dat de cv-ketel nooit jouw persoonlijke eigendom zal worden, kun je voor een bepaald bedrag per maand een ketel huren. Zo vermijd je de hoge kosten in het begin en heb je verder naar je cv-ketel geen omkijken meer.
  • Koop een cv-ketel in de zomer: omdat de verkoop van cv-ketels in de zomer flink daalt, kun je dan juist vaak goede aanbiedingen vinden.
  • Onderhoud: het is verstandig je ketel goed te laten onderhouden. Dit voorkomt defecten, verlengt de levensduur en zorgt ervoor dat je altijd optimaal van je ketel gebruik kunt maken. Het wordt dan ook aangeraden meteen een onderhoudscontract af te sluiten als je de ketel koopt.

Besparen begint hier

Een andere manier om geld te besparen op je nieuwe ketel is door offertes te vergelijken. Wij kunnen je daar mee helpen. Gebruik onze vergelijkingstool en je kunt in een korte tijd een aantal offertes ontvangen die je kunt vergelijken op punten die voor jou belangrijk zijn. Zo kun je snel en makkelijk tot de juiste conclusie komen wat betreft je nieuwe cv-ketel.

 

Wat kost een HR ketel precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij cv ketel specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.