Cv-ketel merken vergelijken

Een nieuwe cv-ketel aanschaffen is niet iets wat je zo maar even doet. Er komen verschillende factoren bij kijken die bepalen of de ketel geschikt is voor jouw situatie en budget. Er zijn grote ketels, kleine ketels, hr-ketels, hre-ketels, CW4 ketels en CW6 ketels. Daarnaast zijn er ook dure en goedkope ketels en zijn er in Nederland 11

merken waar je uit kunt kiezen. Hier vind je een overzicht van die merken en kun je

lezen hoe je de kosten voor je nieuwe cv-ketel laag kunt houden.

De merken in Nederland

In Nederland heb je de keuze uit de volgende merken cv-ketels: Atag, AWB, Beretta, Bosch, Itho, Ferroli, Intergas, Nefit, Remeha, Vaillant en Viessmann.  De prijsklasse van deze merken verschilt, zoals je kunt zien in de volgende tabel.

 

Merk Prijsklasse
AWB, Ferroli, Intergas, Remeha Laaggeprijsd
Bosch, Vaillant, Iltho, Beretta Gemiddeld geprijsd
Atag, Nefit, Viessman Hoog geprijsd

 

De test van de consumentenbond september 2016

Van deze merken heeft de consumentenbond in september 2016 17 hr-ketels getest. Deze test is gedaan op kwaliteit van de ketel, de prijs is hierbij niet meegenomen. Dit heeft de Consumentenbond besloten, omdat de extra installatiekosten vaak een verkeerd beeld geven van de verhouding tussen prijs en kwaliteit. In de volgende tabel vind je de 5 hr-ketels die het beste uit deze test gekomen zijn, inclusief de score en de prijs.

 

Merk en model cv-ketel Score consumentenbond Prijs
Atag i36EC Beste uit de test, score 7,7 €1750
Remeha Tzerra Plus CW4 Beste uit de test, score 7,7 €1200
Vaillant Eco TEC plus VHR 30-34/5-5 Score 7,6 €1800
Remeha Tzerra Plus CW5 Score 7,5 €1350
Remeha Calenta 40C CW5 Score 7,4 €1550

 

Van deze 5 merken springen er 3 naar voren, namelijk Atag, Remeha en Vaillant.

Atag

Bij Atag kun je terecht voor een groot assortiment hr-ketels. Deze zijn te krijgen in vier series, namelijk de A-serie, de E-serie, de Q-serie en de nieuwe i-serie. Je kunt er zowel combi- als solo ketels vinden en al zijn deze onderverdeeld in de hoogst geprijsde klasse, je krijgt hier een kwalitatief erg sterke hr-ketel voor terug met een gegarandeerd hoog rendement en energiezuinigheid. De Atag i36EC is als beste uit de test gekomen van de consumentenbond en is een hr-combiketel waarmee je het hele huis van warm water en verwarming kunt voorzien.

Remeha

Maar liefst drie ketels van Remeha zijn terug te vinden in de top 5 van de beste hr-ketels volgens de consumentenbond. Er zijn vier series genaamd Avanta, Calenta, Quinta en Tzerra. Ook hier heb je de keuze uit solo- en combiketels. De Remeha Tzerra Plus deelt de eerste plek in het onderzoek van de consumentenbond. In tegenstelling tot de Atag ketel kun je met deze ketel niet het hele huis voorzien van warm water, maar is hij uitermate geschikt als hr-ketel voor een tweede badkamer.

Vaillant

Vaillant staat garant voor comfort en kwaliteit en doet dit met een reeks ketels die zeer gunstig zijn geprijsd vergeleken met de kwaliteit die je ervoor terugkrijgt. Er zijn drie series, namelijk Eco Tec plus, Ecotec classic en Thermocompact. De derde plek in de test van de consumentenbond ging naar de Vaillant Ecotec plus VHR 30-34/5-5. Dit is een krachtige en zuinige hr-ketel, met een grote capaciteit waarmee je in huis op twee plekken water kunt pakken, maar voor een beperkte tijd.

Besparen op de kosten

Deze ketels zijn stuk voor stuk kwalitatief sterk, maar komen ook met een prijskaartje. Vooral als je een ketel nodig hebt waarmee je het hele huis onbeperkt wilt voorzien van water, kun je op een grote investering rekenen. Echter, hier krijg je wel een energiezuinige hr-ketel voor terug en dit zal je meteen merken op je energierekening. Hier vind je een paar tips waarmee je de kosten voor een nieuwe ketel laag kunt houden.

  • Remeha: de ketels van Remeha laten de beste prijs/kwaliteit verhouding zien. Ze komen drie keer terug in de top 5 van de consumentenbond en zijn erg betrouwbaar. Voor een kwalitatief goede, maar goedkope ketel is Remeha een uitstekende keuze.
  • Huur een ketel: als je het initiële bedrag niet hebt, kun je ook een ketel huren. Je betaalt dan maandelijks een lage prijs (€25 – €35), maar je zal de ketel dus nooit zelf bezitten.
  • Koop een ketel in de zomer: omdat de verkoop van hr-ketels in de zomer sterk naar beneden gaat, kun je dan juist vaak erg goede aanbiedingen vinden.

Vind de beste deal met onze vergelijkingstool

Je kunt alleen de beste deal vinden voor jouw specifieke situatie, als je al je mogelijkheden onderzoekt en vergelijkt. Dit doe je meestal door het opvragen van offertes. Wij kunnen deze taak van je overnemen, als je onze vrijblijvende vergelijkingstool gebruikt. Met deze tool kun je snel en makkelijk een aantal offertes ontvangen, die je vervolgens kunt vergelijken op punten zoals prijs, kwaliteit en service. Zo kun je gemakkelijk tot de beste beslissing komen wat betreft jouw nieuwe hr-ketel.

Wat kost een HR ketel precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij cv ketel specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.