Kosten cv-ketel Intergas

Bij de aanschaf van een nieuwe cv-ketel komt een boel op je af. Er zijn verschillende keuzes die je moet maken die direct invloed hebben op je budget. Zo is er de capaciteit van de ketels, het soort ketel dat je kiest, het onderhoud, de installatie en ook het merk. Intergas is een van oorsprong Nederlandse fabrikant die de nadruk leggen op betrouwbaarheid, duurzaamheid en innovatie. De Intergas Kombi Kompakt HR is één van de meest verkochte hr-ketels in Nederland. Een leuke bijkomstigheid is dat deze hr-ketels met een app op je telefoon te bedienen zijn. Hier lees je over de prijzen van de ketels van Intergas, welke factoren in jouw situatie het soort ketel bepalen en hoe je de kosten voor de aanschaf laag kunt houden.

De prijzen

Allereerst de prijzen. Intergas maakt hr-ketels met verschillende capaciteiten. Deze worden uitgedrukt in CW-klassen, wat staat voor Comfort Warmte. De tabel beneden geeft de mogelijke prijzen weer voor hr-combiketels van Intergas, inclusief BTW en exclusief installatie.

 

CW klasse ketel (capaciteit) Prijs
CW3 €800 – €860
CW4 €870 – €970
CW5 €980 – €1070
CW6 €1280

 

Wat is een hr-combiketel?

Hr-combiketels zijn verreweg de meest verkochte cv-ketels in Nederland op dit moment. Dat komt doordat ze erg zuinig zijn, omdat ze de energie die wordt opgewekt tijdens het verwarmen van het water hergebruiken. Daardoor heb je minder stroom nodig om het water in het reservoir op temperatuur te brengen. Hr-ketels worden daarom ook onderverdeeld in Energieklasse A of hoger. Naast hr-ketels heb je ook hre-ketels. Deze wekken ook energie op, en zijn daarom nog zuiniger. Je betaalt hier veel voor, maar dit verdien je vrij snel terug doordat je stroom kunt teruggeven aan je elektriciteitsbedrijf. De term combiketel wordt gebruikt voor ketels die zowel het verwarmingswater als je leidingwater tegelijkertijd kunnen opwarmen.

Welke capaciteit heb je nodig?

Ben je geïnteresseerd in een hr-ketel van Intergas, dan zal je moeten beslissen welke capaciteit je nodig hebt. De CW-waarde kan je hier een indicatie van geven. Hoe hoger de CW-waarde, hoe meer water de hr-ketel kan opwarmen in één minuut. Voor groot gebruik en situaties waar je op meerdere plekken tegelijk in huis warm water zal gebruiken, heb je een CW6-ketel nodig. Voor een tweede ketel, bijvoorbeeld in een extra badkamer, kan een CW4-type voldoende zijn. In de volgende tabel vind je deze waarden en de daaraan gekoppelde capaciteit.

 

CW-klasse Verwarmde liters per minuut
CW3 10
CW4 13
CW5 17
CW6 20

 

De installatie en het onderhoud

Ook zal je een installatiebedrijf moeten regelen voor je hr-ketel. Dit wordt vaak gedaan door de leverancier zelf en zit bij de prijs inbegrepen. Je kunt rekenen op gemiddeld €600 tot €1000 per klus, maar vaak kun je een goede aanbieding krijgen door een alles-in-één pakket te nemen. Je kunt hier dan gelijk ook een onderhoudscontract bij afsluiten. Een monteur zal dan elke twee jaar bij je langskomen om de hr-ketel na te kijken, schoon te maken en eventuele defecte onderdelen te vervangen. Je kunt verschillende contracten afsluiten en welke je afsluit is veelal afhankelijk van de leeftijd van je hr-ketel. Een nieuw exemplaar heeft meestal 2 jaar garantie.

Houd je uitgaven onder controle

Een nieuwe cv-ketel is dus vrij prijzig, al zal je dit goed kunnen merken op je energierekening. Intergas ketels zijn aan de goedkope kant als je kijkt wat er nog meer op de markt te vinden is. De app laat je zien wat de prestatie is van je ketel, je staat er direct mee in contact met een installateur en je kunt de temperatuur in je huis regelen zonder dat je hiervoor thuis hoeft te zijn. Dit zijn interessante extra’s maar je moet hier wel een initieel bedrag voor neerleggen. Hier lees je hoe je dit bedrag laag kunt houden.

  • Onderhoud: om de levensduur van je hr-ketel te verlengen, om defecten te vermijden en om de veiligheid van de ketel te waarborgen, is het verstandig om je hr-ketel goed te laten onderhouden. Uiteindelijk is de kans groot dat je hier minder geld mee kwijt bent.
  • Koop je ketel in de zomer: je kunt vaak interessante aanbiedingen vinden tijdens de zomermaanden, omdat dan de verkoop van hr-ketels daalt.
  • Huur een ketel: als je het niet belangrijk vindt om de ketel zelf te bezitten, kun je voor een bedrag van tussen de €25 en €35 per maand ook een ketel huren. Zo vermijd je grote uitgaven en heb je er verder ook geen omkijken naar.

Door het opvragen van offertes bespaar je nog meer

Elke grote klus heeft baat bij een goede vergelijking. Alleen als je meerdere opties hebt bekeken kun je weten wat de beste keuze is voor jouw situatie. Daarom is het belangrijk dat je een aantal offertes vergelijkt en wij kunnen je hier een boel werk uit handen nemen. Vul je gegevens in in onze vergelijkingstool en je zal in een korte tijd offertes ontvangen die je kunt gebruiken tijdens je planfase. Dit is volledig gratis en vrijblijvend, maar helpt je een handje bij het kiezen van jouw nieuwe hr-ketel.

 

 

Wat kost een HR ketel precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij cv ketel specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.