Kosten cv-ketel Nefit

Ben je op zoek naar een nieuwe cv-ketel, maar weet je niet welke je moet kiezen? Dan ben je niet de enige. Er zijn verscheidene opties die je hebt en het merk is hier een van. Nefit is een Nederlands bedrijf die sinds 2004 deel uitmaakt van Bosch Thermotechnik. Naast hr-ketels kun je er bijvoorbeeld ook zonneboilers en warmtepompen krijgen. Het duurzaam verwarmen van je huis staat bij Nefit centraal. Hier kun je informatie vinden over de cv-ketels van Nefit, de prijzen, de opties die je hebt en vind je uiteindelijk ook een aantal tips waarmee je de kosten in bedwang kunt houden.

De prijzen

De hr-ketels van Nefit vallen niet onder de duurste op de markt, maar als je een groot model wilt zijn ze ook niet de goedkoopste. Toch doe je door een Nefit hr-ketel aan te schaffen zeker geen verkeerde aankoop, want bij deze ketels kun je duurzaamheid verwachten en een zeer laag energieverbruik. Dat betekent dus dat je de kosten die je in eerste instantie betaalt in een aantal jaren terugverdient met het geld dat je bespaart op je energierekening. Hieronder vind je een tabel die de prijzen van verschillende Nefit hr-ketels weergeeft, inclusief BTW, maar exclusief installatie. De ketels zijn geclassificeerd op capaciteit.

 

CW klasse ketel (capaciteit) Prijs
Nefit CW3 €850 – €1000
Nefit CW4 €875 – €1150
Nefit CW5 €1000 – €2100
Nefit CW6 €1600 – €2600

 

Wat is een hr-ketel?

Op het gebied van cv-ketels produceert Nefit hr-combiketels. Dit zijn de meest populaire ketels in Nederland op dit moment. Een hr-ketel gebruikt meer dan 100 procent van de energie die vrijkomt tijdens het opwarmen om het retourwater alvast voor te verwarmen. De beste hr-ketels hebben een rendement van 107 procent. Dit gebeurt volgens het principe dat condensatie kou onttrekt uit het water en via een warmtewisselaar wordt deze condensatie in werking gezet. Het condensatiewater wordt afgevoerd en het water dat terug de hr-ketel ingaat is al voorverwarmd, zodat het minder energie kost om dit weer op temperatuur te brengen.

Wat is een combiketel?

Veel van de hr-ketels op de markt zijn combiketels. Deze ketels kunnen zowel je verwarmingswater als je leidingwater verwarmen. Je hebt dus geen aparte cv-ketel en boiler/geiser meer nodig. Zo bespaar je ruimte, maar ook onderhoudskosten. Wil je toch liever twee aparte apparaten, dan moet je op zoek naar een soloketel.

 

Wat is de CW-klasse?

De CW-klasse geeft de capaciteit van de hr-ketel weer en staat voor Comfort Warmte. Hoe hoger het nummer, hoe meer liters er per minuut kunnen worden verwarmd. Heb je een druk huishouden waar veel water wordt gebruikt en waar je ook twee kranen tegelijkertijd open moet kunnen zetten? Dan is een CW6 hr-ketel geen overbodige luxe. Deze verwarmen 20 liter water per minuut, zodat iedereen altijd van warm water gebruik kan maken. Heb je echter een klein huishouden en zijn je eisen minder hoog? Dan kun je een kleinere CW-waarde kiezen.  In de volgende tabel vind je de verschillende CW-klassen en hun capaciteit.

 

CW-klasse Verwarmde liters per minuut
CW3 10
CW4 13
CW5 17
CW6 20

 

Hoe zit het met de installatie?

Naast de kosten voor de hr-ketel heb je ook nog de installatiekosten en die liggen gemiddeld tussen de €600 en €1000 per klus. Het is belangrijk dat je verschillende offertes vergelijkt op de services die worden geboden. Het is namelijk zo dat de ene monteur bepaalde posten wel meerekent en de andere niet. Je moet op een offerte terug kunnen vinden de voorrijkosten, het verwijderen en afvoeren van de oude ketel, het installeren van de nieuwe ketel, de materialen en het instellen van de nieuwe ketel. Mist er iets, dan kan het dat de prijs uiteindelijk hoger uitvalt dan je had gedacht.

Geld besparen

Een Nefit ketel kun je dus op de lange termijn geld besparen, maar op de korte termijn zal je dit wel moeten bekostigen. Hier vind je een paar tips waarmee je deze kosten laag kunt houden.

  • Koop een ketel in de zomer: omdat de verkoop van cv-ketels in deze maanden vaak traag is, kun je dan soms fikse kortingen vinden.
  • Een onderhoudscontract: het is wel verstandig om een onderhoudscontract af te sluiten, omdat je daarmee defecten kunt voorkomen en veiligheid vooropstelt. Daarnaast zorg je zo dat je hr-ketel altijd optimaal presteert.
  • Kies een plaatselijke installateur: zo bespaar je of vermijd je de voorrijkosten en heb je bij complicaties de nodige regionale kennis en contacten binnen handbereik.

Met onze vergelijkingstool bespaar je nog meer

Het duurt maar een paar minuten om je postcode en een omschrijving van je vraag in te vullen, maar uiteindelijk spaar je er veel tijd mee uit. Onze vergelijkingstool kan je binnen een korte periode voorzien van een aantal offertes die je kunt gebruiken bij het aanschaffen of installeren van je nieuwe hr-ketel. Alleen als je meerdere opties hebt bekeken, kun je tot de beste beslissing komen wat betreft je aankoop. Gebruik dus onze vrijblijvende tool en kom erachter wat er voor jou mogelijk is.

Wat kost een HR ketel precies?

Vraag gratis meerdere offertes op bij cv ketel specialisten in jouw regio en vergelijk het aanbod. Zo kun je besparen op de aanschafkosten en krijg je een goed beeld van de mogelijkheden. Deze offerte service is gratis en vrijblijvend.